Vipetec Oy

Erikoistunut tuotannon tehostamiseen

Vipetec kehittää ja myy alansa huippua edustavia ohjelmistotuotteita ja niihin liittyviä palveluja, joiden avulla parannamme teollisten prosessien tehokkuutta. Erityistä osaamisaluettamme ovat poikkeukselliset prosessitapahtumat kuten lajinvaihdot, katkot ja startit (päänviennit). Toimintaamme parhaiten kuvaavat avainsanat ovat prosessiautomaatio, prosessisäädöt, datan käsittely ja operatiivisten toimintojen parhaat käytännöt. Missiomme on auttaa asiakkaitamme parantamaan tuotantoprosessejaan, nostamaan tuottavuutta ja alentamaan kustannuksia. Ratkaisumme perustuvat ensisijaisesti olemassa olevien järjestelmien tehokkaampaan hyödyntämiseen. Pääkohderyhmämme on pitkään ollut paperiteollisuus, mutta olemme vaiheittain laajentamassa palvelujamme myös muun prosessiteollisuuden suuntaan.

Vahva kokemus paperiteollisuuden automaatiosta

Vipetecin referenssit puhuvat puolestaan. Asiakkaisiimme kuuluvat Stora Enso, UPM, Metsä Board, Delfort Group, Powerflute, Kotkamills, Pankaboard ja BillerudKorsnäs. Olemme työskennelleet joidenkin yritysten kanssa lähes kaksikymmentä vuotta, pitkään jo ennen Vipetecin perustamista. Hyvän yhteistyön ansiosta olemme saavuttaneet näiden suurten kansainvälisten yritysten luottamuksen. Tuotteidemme ja palvelujemme avulla asiakkaamme ovat saavuttaneet jopa 0,5 miljoonan euron vuotuiset säästöt.

Sitoutunut tiimi

Vipetec on Heikki Peltosen ja Pauli Viljamaan vuonna 2001 perustama yritys. Heillä on kummallakin vahva teknologiatausta ja yli 20 vuoden kokemus prosessiteollisuudesta ja Vipetecin ydinpalveluista. Jatkuva tuotekehitys ja aktiivinen yhteydenpito yliopistojen kanssa ovat pitäneet Vipetecin toimialansa kehityksen kärjessä. Päätoimipisteemme lisäksi meillä on Suomessa kaksi paikallista toimistoa, jotta voimme työskennellä lähempänä asiakkaitamme.