Onko Big Data -projektisi resursseja vaativa ikuisuusprojekti?

Kun puhutaan tuotantoprosessissa käytettävästä ohjelmistosta, moni tuskastuu jo etukäteen sen käyttöönoton vaativuudesta. Mieleen hiipii ajatus projektista, jossa firman resursseja pitää sitoa aivan liikaa epämääräiseksi ajaksi. Vipetec ATA™ -ohjelmiston asentaminen ja käyttöönotto on asiakkaalle kevyt ja yksinkertainen prosessi, joka hoituu yllättävän nopeasti. Tämän jälkeen ohjelmistomme auttaa ylläpitämään saavutettuja parannuksia ja säästöjä. Nykyisille asiakkaillemme siitä onkin tullut jokapäiväinen työkalu, joka antaa tuotannon operaattoreille vain muutamalla klikkauksella heidän tarvitsemansa datan. Hyvää palautetta onkin tullut nimenomaan helppokäyttöisyydestä.

Vipetec ATA™ -ohjelmiston toimitus asiakkaalle vie tyypillisesti vajaa kaksi kuukautta määrittelyistä asennukseen. Ensimmäisessä vaiheessa Vipetecin asiantuntijat istuvat alas asiakkaan kanssa selvittääkseen tarkasti tämän tarpeet. Yleensä tähän kuuluu yksi tai kaksi tapaamista, joissa on mukana asiakkaan tuoteasiantuntija, automaatioasiantuntija ja IT-asiantuntija. Toimituksen alkuvaiheessa järjestetään myös etäyhteys ohjelmiston asennusta ja ylläpitoa varten. Prosessin toisessa vaiheessa Vipetec kerää ja analysoi dataa sekä konfiguroi ohjelmiston. Kolmannessa vaiheessa Vipetec ja asiakas tarkastavat toteutuksen, tämä vie tyypillisesti 1-2 tapaamista. Asiakkaan puolelta tähän osallistuvat samat henkilöt kuin aiemminkin. Neljännessä vaiheessa Vipetec asentaa ohjelmiston sekä testaa sen, ja viidennessä vaiheessa koulutetaan ohjelmiston käyttäjät.

Vaivaton ja monikäyttöinen työkalu

Vipetec ATA™ -ohjelmiston helppokäyttöiset ominaisuudet antavat asiakkaalle sekunneissa tarvittavaa tietoa, jonka saamiseen muuten voi mennä jopa tuntikausia. Näin aikaa jää muiden tärkeiden asioiden hoitamiseen. Se prosessoi dataa asiakkaan muista systeemeistä helposti luettavaan ja hyödynnettävään muotoon, joka on nopeasti saatavilla. Avainlukujen laskenta ja raportointi on räätälöity erilaisia prosessitapahtumia varten, joihin kuuluvat muun muassa lajinvaihdot, päänviennit, käynnistykset ja yleinen ajon hallinta. Tuotantolinjan käyttöhenkilöstön lisäksi ohjelmisto palvelee monia henkilöstön tasoja aina tuotantojohtoon asti.

Vipetec ATA™ -ohjelmiston tuottama hyöty voidaan mitata konkreettisesti ja ohjelmiston takaisinmaksuaika on lyhyt. Sen pystyttäminen asiakkaan järjestelmän yhteyteen ei myöskään vaadi paljoa heidän aikaansa. Ohjelmiston kehittämisen taustalla on Vipetecin tiimin yli 20 vuoden kokemus prosessinohjauksesta ja prosessidatan analysoinnista. Opi lisää siitä täältä: https://vipetec.fi/fi/ata-ohjelmisto/